PRESONUS FIRE POD FP 10 , można wyhaczyć za nawet mniejszą kwotę (mi się udało). Dobre preampy, ładnie brzmienie , 8 kanałow (dokładając ADAT można mieć zdaję się i kolejne 8 czy nawet więcej). Do tego DAW który to obsłuży i możesz po lekku nagrywać.
Witam,
Niewiele sie znam ale trochę cos tam ponagrywałem, FP10 niestety nie ma ADAT,........[ciach]
Sorki miałem na myśli FireStudio. Takowy zakupiłem , ten pierwszy już nie produkowany 
Firestudio też już nie robią, Presonus przerzucił sie na interfejsy USB - niestety, Audiobox 1818vsl, 44vsl itd..., mam ten 44vsl - w sumie spoko sprzecik, bajer taki ze zaimplementowali w ten interfejs technologie VSL - czyli rozwiazanie znane z ich mikserów cyfrowych Studio Live, mamy np na kazdy kanal eq,comp,reverb,delay,gate,limiter z ktorych mozemy korzystac w czasie rzeczywistym bezlatencyjnie !, fajny bajer jak nagrywamy wokal mozemy dac w odsluch wokaliscie sygnal z reverbem np, dla mnie gdyby dodali jeszcze chociaz jakiegos jednego ampsima bylaby rewelacja !, w sumie niby kolejny pod xt (ktory tez jest interfejsem), ale jednak wspomniany 44vsl ma 4 preampy, wykorzystuje go do reampu gitar, czystre slady DI dalej wbijam przez poda

Pozdrawiam,