są tam jakies nakrętki w które się wkręca śrubki?
tak, jesli masz PU montowany w deske, to bedziesz mial problem. W zestawie jest wszystko do instalacji
edit;
tu jest fragment testu EMG ktory kiedys robilem dla innego portalu, kilka slow o instalacji
Instalacja: Pomimo głoszącym przez producenta zapewnieniom o zastosowaniu przez firmę EMG sposobu połączeń Quik-Connect, zabawa z lutownicą nas nie ominie, ponieważ złączki o których wcześniej wspomniałem, dotyczą jedynie podłączenia przetwornika do kabla biegnącego do cavity z elektroniką gitary. Cała reszta poprowadzeń, z wyjątkiem częściowo połączonego zestawu V+T musimy załatwić przez użycie rozżarzonego grota... EMG dołącza wkładkę z manualem do swojego zestawu, wiec instalacja nie jest az tak problemowa, jednak polecam jednak skorzystanie z pomocy specjalisty, ja napotkałem jeden problem "nie do przejścia" przez prawie godzinę, problem z połączeniem jednego z kabli biegnących od strony PU do obudowy potka głośności, zakończyło się jednak szczęśliwie Kolejny problem który napotkałem to montaż samego przetwornika w cavity. EMG nie posiada dziur przelotowych, takich jak np., Duncan'y, czy DiMarzio, które tym samym umożliwiają łatwe zainstalowanie przetwornika bez ramek, poprzez wkręcenie ich bezpośrednio w deskę. EMG mają zatopione w podstawie nakrętki, w które wkręca sie śrubki, wiec jeśli posiadasz gitarę z przetwornikami direct mount, to przetwornik trzeba przerobić