Autor Wątek: Kontrola prędkości na drogach - bramki (?)  (Przeczytany 6140 razy)

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
System takich bramek spotkałem pare lat temu we Francji. Tam skończyło się to tym, że podpalili te fotoradary, później zakładali nowe, podpalali i tak w kółko.

Cóż, ja jestem za zaostrzeniem przepisów i za takimi bramkami również. Może to nauczy Polaków jeździć. Może jak jeden z drugim po przekroczniu prędkości dwukrotnie straci prawo jazdy to zrozumie. Może niekoniecznie jestem za zwiększeniem kwot mandatów, ale za większą ilością punktów przyznawanych za wykroczenia.
U nas nie ma czegoś takiego jak kultura jazdy.

Sam staram się jeździć w miarę przepisowo, może nie zawsze jeśli chodzi o prędkość. Tą staram się dostosować do warunków, widoczności i możliwości zahamowania - ale nie to, że zapierdalam :D. Ale staram się nie przekraczać dozwolonej prędkości w terenie zabudowanym o więcej jak 20km/h.
Nie raz sam się łapię na "mało kulturalnych" manewrach, ale po tym zazwyczaj staram się wyciągnąć wnioski.

A i mam wrażenie, że nowe drogi w naszym kraju nie koniecznie miały by pozytywny wpływ na bezpieczeństwo.

"grałeś kiedyś w samoloty?"