Nie mam sklepu
(choc Ragtime Wrocławski ma całkiem sporo monitorów, mozna sobie podłączac i odsłuchiwać,), mam po prostu TLC w domu. Udało mi sie w zeszłym roku bardzo okazyjnie wyrwać. Ogólnie te monitory polecam właśnie dlatego, że konkuruja z tymi dużo droższymi a używki wyrwiesz poniżej 3000 za parę (za tyle to i swoje bym sprzedał bo mam ochotę spróbować inne
) Są strasznie niedoceniane, dlatego że po pierwsze nasze krajowe a po drugie wywodzą się od nieistniejącego juz Tonsila Pro.
Zmieniając temat - Adamy A7X sa dosyc lekkie (ok 9kg) z tym że opinie na ich temat sa bardzo podzielone
Z mniejszych (a właściwie sredniomniejszych
) monitorów możesz też szukać czegoś od yamahy (tylko nie HS80 bo są przebasowione
), może coś od KRK (ale tu znów sporo różnych zdań).
Trwałością sie nie musisz martwić. Jesli ich nie zakatujesz na starcie, tylko dasz im sie rozegrać a potem będziesz użytkował je w sposób zgody z przeznaczeniem to pożyja Ci tyle że sie nimi znudzisz 7 razy i dwa razy je sprzedasz.
Jeszcze takie luźne przemyślenia - odsłuchy to bezwzględnie kwestia na której nie warto oszczędzać bo w dużej mierze od nich zależy jakość końcowa Twoich miksów - im więcej usłyszysz tym więcej zrobisz. Jeśli bardzo zależy Ci na wadze i wielkości a do tego nie masz super urządzonego pokoju to rozważ dodatkowo (ale nie zamiast!) jakies bardzo dobre słuchawki, Bayerdynamic Pro na ten przykład.