Autor Wątek: Dean ML 79  (Przeczytany 15919 razy)

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Odp: Dean ML 79
« Odpowiedź #25 02 Cze, 2012, 22:56:37 »
Co racja to racja. Rachet co temat piszesz, że EMG są chujowe i brzmią w każdym wiośle tak samo.
Raz może to jest śmieszne, za drugim już nie, ale teraz robi się to żałosne. Weź może w końcu ograj te przystawki bo szczerze powątpiewam, że miałeś okazję. Przynajmniej nie po tym co o nich piszesz.
Jeżeli masz ochotę to zapraszam do Katowic, a zapewniam, że zmienisz zdanie co do tych pickupów.

O przepraszam, ograniczałem się tylko do tego, że są do dupy nie mówiłem nic, o tym, że wszędzie brzmią tak samo (a jeśli tak ktoś zrozumiał, to niech się wczyta raz jeszcze, bo tam inaczej stoi ;)).

A fakt, że cokolwiek piszę, piszę IMO (co dla mnie jest faktem na tyle oczywistym, że ciągle szokuje mnie, że nie możecie tego pojąć) zaznaczałem już przecież milijon razy na pizdyliard różych sposobów.

I ogrywałem je wielokrotnie, w różnych gitarach, na różnych piecach, w różnych konfiguracjach. I patykiem nie zamierzam trącać jeśli bardzo nie będę musiał. I tak, wszystko sprowadza się do tego, że nie pasuje mi ten ich charakter, niuans kluczowy dla brzmienia na przesterze, power chordów i PM'ów, którego nie będę opisywał bo zaraz znajdziecie milijon dziur w opisie, niedokładności wynikających z nieprzystosowania mowy do opisu dźwięku. Ale jak mi ktoś zagra te same dwa motywy (w miksie), jeden na sensownych pasywach, drugi na EMG, nie dość że (przynajmniej póki co) usłyszę które jest które, to wybiorę pasyw. Oczywiście, powstała tona dobrej muzyki na EMG, oczywiście można je lubić, oczywiście... etc etc, ale no ja nie lubię.

Znudziło mi się to już, idę w cholerę.
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!