Autor Wątek: Uciekać z kraju?  (Przeczytany 18325 razy)

Offline sylkis

• Pr0
Odp: Uciekać z kraju?
« Odpowiedź #25 10 Maj, 2012, 10:04:16 »
Nie no, pojechać do stanów i mieszkać w Jersey to tak jak wprowadzić się do Korei Północnej zamiast Japonii. Albo do Korwalii zamiast Anglii.
Niby co jest nie tak z Kornwalia? ;) Bo właśnie tam kieruję swoje oczy. Względnie mało polaków (w ogóle względnie mało ludzi), brzeg i góry obok siebie, cieplutki, łagodny klimat.

Gdybym chciał mieszkać na zadupiu, to pojechałbym do jakiegoś cieplejszego zadupia. Albo nie ruszał się z polszy, tylko po prostu przeniósł bliżej kresów ;)
Akurat tamtejsze zadupiarstwo to IMO zaleta ;) No ale tobie marzy się NYC - ja nie wiem, czy bym w takim miejscu był w stanie się odnaleźć. Jakbym chciał już wyjechać, to gdzieś, gdzie będę miał spokój i względnie proste życie - NYC mi się jednoznacznie kojarzy z zapierdolem. Poza tym może to nie administracyjna Kornwalia, ale w takim Devonie już znajdziesz miasta na 100-200tys mieszkańców. Co do "cieplejszego" - kiepski argument, chyba że lubisz ostre klimaty i skwar, bo akurat tam jest cieplutko i milusio. Ani tym bardziej nie porównuj "zadupia" na standardy angielskie (albo i w ogóle UK) do zadupia na standardy Polskie. ;)
(\__/)    This is Bunny.
(='.'=)   Copy and paste bunny to help
(")_(")   him gain world domination.
:zuo: "Jesteś nadęty. Jak cholera." :zuo: