Autor Wątek: Blackstar HT-1RH VS Hughes & kettner Tube meister 18  (Przeczytany 13743 razy)

Offline Chomick

• Pr0
Head bardzo głośny(jak to 15 W lampy), dosyć responsywny i jasno brzmiący, z tymże brzmienie było mocno gruzowate, co większość ludzi tu lubi, ja nie. Odkręcony na 7/10 na cleanie dawał już konkretny crunch, co mnie też nie urzekło(jestem zwolennikiem rozłączanych cewek, ale nie czyszczenia volumem w gitarze). Do leadów się jakoś brzmienie nie chciało lać.

No właśnie.....a już się trochę napaliłem na tego gigmastera....Orang eTT lubię, bo może i ma trochę mało gainu, może i nie jest zwarty (jakby nie było to Orange i musi mieć ten swój brytyjski "bród" ), ale jest za to bardzo okrągły, gładki ,co szczególnie czuć na wypustach i wolę już to niż hi gainowy piec który jest....chropowaty. Wiem, że bardzo wiele Hi Gainów tak ma, ale może dlatego właśnie prawie nic mi się wiecznie nie podoba :D Pozatym jeżeli chodzi o lead na TT solówki same się leją, a struny kleją się wręcz do paców i nie chcę tego stracić.
     Co do tej ceny 1200 na allegrodo to z tego co widziałem to używka za 1800 jakosc, a za niecałe 2 k widziałem go gdzieś w sklepie na necie.
     Ciekawi mnie też jedna rzecz - ilośc watów a decybele. Już nie raz się spotkałem z tym, że to nie to samo. Widziałem Heady 50 W głośne tak samo jak inne 100 W czy nawet 120 W. TT ma te swoje 15 W ale na tym się jeszcze da próby grać jak się podłączy to to pod 2 x 12 i boję się jak to będzie z innymi mikrogłowami 15 W, czy też będą jeszcze w stanie zagwarantować taką głośność.