Nie sądziłem, że ten temat wywoła aż taką burzę. Nigdzie nie napisałem, że potrzebuję konkretnej rady, niemniej jednak cieszy mnie to, że takowe się pojawiły. Bardziej chodziło mi o pogląd innych ludzi na ten temat. Nigdzie nie napisałem, że mam lub miałem zamiar pomagać komukolwiek z "czarnej listy", czyli jak ktoś ładnie określił ludziom biednym z wyboru, żulom czy innym mętom społecznym. Wiem jak wyglądają środowiska, o których napisał Stivo2005. W moim otoczeniu jest parę tzw osób potrzebujących więc ewentualna pomoc, poszła by do nich - i żeby nie było, nie mówię tu o pieniądzach. Chociaż jak ktoś na ulicy prosi mnie o jedzenie to zawsze coś mu tam kupię, pod warunkiem, że chce coś konkretnego jak chleb, bułki, masło, kawałek wędliny. Któregoś dnia podszedł do mnie żulik bez buta i chciał żeby mu kupić zapiekankę za chyba 10zł bo jest głodny. Za te pieniądze, można mieć, chleb, masło + jakiś obkład i na pewno starczy to na dłużej niż zapiekanka, powiedziałem, że chyba go popierdoliło.
Ktoś zapytał się co ma sprzęt do grania, sprzęt do grania był iskrą do wywołania dyskusji, bo idzie w niego sporo gotówki.
Dobrze wiedzieć np. że schroniska są dotowane. Po przeczytaniu tego wszystkiego będę musiał jednak zrewidować swój pogląd na pewne sprawy. G-ZS w poście nr 2 niejako ujął sedno sprawy. Mam wolne 8 tyś pkt payback z którymi zastanawiałem się co zrobić, dzięki wujowi wiem już na co pójdą
I póki co tyle.
W ciągu jednego dnia zmieniliście mnie w nieczułego skurwysyna! Jak mogliście!
A na serio to będę musiał się nad tym wszystkim jeszcze raz głębiej zastanowić i chyba zacząć się cieszyć tym co mam bez jakichkolwiek wyrzutów.