JA te probki sam dostalem wiec nie gwarantuje ich autentycznosci. dostalem je od jednego goscia z ktorym sam toczylem bitwe ze pewnie roznica jest niewielka on twierdzil ze spora a gosc dosc dobrze zna sie na sprzecie. Jak napisalem test podobno byl na tej samej gicie, headzie, ustawieniach galek i mikrofonu, nawet paka ta sama wymieniany byl glosnik.
Czy jest to rzeczywscie prawada 100% pewnosci nie mam. Ale moje obesrwacje sa takie ze moj engl na v30 gada podobniej do VHT na eminace niz do tej mesy. Mesa wsciekle wali dołem i obzydliwa siara ktorej sie nie da skrecic. Gosc do tej paczki mial mese DR small logo na nowych lampach i gadalo to fatalnie, gorzej od randalla RH 100. kazdy head na tym siarzy potwornie.
Jasne ze porownywanie mesy i engl nie jest miarodajne bo zupelnie inna konstrukcja, ale idac tym tropem dojdziemy do faktu ze glosnik nie ma znaczenia i nie ma wogole wplywu na brzmienie a liczy sie konstrukcja paki.
Miałem kiedys pake mesy 2x12 na V30 i nie miala grama takiej siary.
Ja niechce nikomu nic udowadniac ani odstraszac od zakupu a jedynie dobrze go przemyslec. Swego czasu zrobilismy testy z 5 headow i 3 paczek i nie dalo sie okreslic najlepszej paczki. dobre zestawienie head + paka to nie lada wyczyn. Bogner np najlepiej chodzi na englu, na mesie sssie jak tranzystor a na VHT malo nie wypluje glosnikow. DR i 5150 najlepiej chodzily na VHT a krank na tej mesie, choc niestety siara nie daje zyc.