Autor Wątek: [Ignited Soul] My Honor Is My Life  (Przeczytany 6392 razy)

Offline firejump

• Gaduła
    • Mniejszość
Umknął mi ten wątek za pierwszym razem, więc teraz odsłuchałem obie wersje po raz pierwszy. Wrażenia (jeśli chodzi o zmianę pomiędzy wersjami) - plusy:
+ gitary czyste - faktycznie lepsza barwa i równiej zagrane
+ organy
+ brak czystych wokali.

minusy:
- przesterowane rytmiczne. W pierwszej wersji było co najwyżej nieciekawie - niezbyt selektywnie, za dużo gainu, no i chwilami miałem wrażenie, że nie zostało zagrane to, co zaplanowaliście (3:47 - 3:48  - WTF?). W v.2 prawie nic z tego się nie polepszyło, za to pojawiła się dodatkowa tona mułu.

bez zmian:
- przesterowane solowe. OK, jest *troszeczkę* mniej siarki. Ale generalny charakter brzmienia jest ten sam - suchy i cienki. Jakby ktoś zarzucił hipass na tą ścieżkę. Mam też wrażenie, że to jest grane na przystawce przy mostku, co może potęgować ten efekt. No i 0 reverbu, nawet, jeśli on tam jest, to ja go nie słyszę.
- perka. Było do bólu sztucznie i nadal jest. Werbel szczególnie - pomijając sampla, który mi kompletnie nie leży (rozmyty, bez konkretnego ataku, leci właściwie tylko niskim środkiem), to każde uderzenie brzmi tak samo.

Kompozycja sama w sobie nie jest zła, szczególnie na końcu - jakby trochę z niej powycinać w pierwszej połowie, dodać do tego dobry wokal i poprawić kwestie brzmieniowe, to może z tego coś fajnego wyrosnąć. Powodzenia!