Autor Wątek: Podkładka chłodząca pod laptopa.  (Przeczytany 3234 razy)

Offline sharpi

• Pr0
  • A można na kreskę?
Odp: Podkładka chłodząca pod laptopa.
« 04 Sty, 2012, 22:24:21 »
Podstawka troche daje ale jakiś super efektów nie ma... Najlepiej właśnie go przeczyścić.

Chyba, że masz źle zaprojektowane chlodzenie w lapku (np tak jak w moim HP ... procek i chipset na jednym heatpipie (bez skojarzeń - nie wiem jak to inaczej odmnienić :P ) . Nie dość, że procek sie grzeje to jeszcze dobija go temperatura z chipsetu + dodatkowo mam "hybrydowe" że tak to ujmę wi-fi - bluetooth i wifi na jednym układzie - jak nie wyłącze bluta to w jednym miejscu mam patelnie). Ale też powiem ci, że takie typowe przegrzewanie przez duże P zdaża się bardzo rzadko. 60 stopni na "idle" to standard - obudowa ci sie nie zapali. Jeszcze w moim małym serwisie nie miałem lapka który by sie nie grzał nawet po przeczyszczeniu i centymetrowej warstwie pasty termoprzewodzącej :P

Co to za lapcio ? I skąd masz info o przegrzewaniu ? Jak z neta to sie tym nie sugeruj aż tak bardzo...czasami może to być kwestia egzemplarza i też celów w jakim używasz lapka - przy gejtubach specjalnie gorący nie będzie xD

"Tępi ludzie są jak tępe noże - krzywdy nie zrobią ale jak wkurwiają" - Anonim