Mały pokój to faktycznie przeszkoda
w takiej sytuacji najlepiej rozejrzyj się za zestawem kolumn satelitarnych tzn z subwooferem (oczywiście pasywnym) Właściwości ludzkiego słuchu są takie że zakres niskich częstotliwości jest kierunkowo bardzo ograniczony więc taki subwoofer możesz włożyć pod biurko na szafę albo gdziekolwiek , a satelity postawić na biurku lub powiesić na ścianie . Ja też używam takich kolumn Infinity micro podłączonych do 35 letniego wzmacniacza Luxman . Jak masz możliwość to osłuchaj te kolumny koniecznie na swoim wzmacniaczu ,bo w różnych konfiguracjach będą brzmieć odmiennie ,ale niestety najsłabszym ogniwem zawsze będzie twój wzmacniacz (sory za szczerość)
ps : słuchałem tego sprzętu (jeśli nie tego to zbliżonych modeli ) i trochę się tego przewaliło przez moje łapy ale wyrosłem z tego zboczenia
to utopia na same kable głośnikowe można wydać roczną pensję
Bang & Olufsen to naprawde pierwsza liga nie tylko w dziedzinie design-u ale również jakości dżwięku a bose to tylko popłuczyny po nim. ale wszystko to rzecz gustu niektórzy np lubią jak im wyświetlacz mruga.