Podłączasz sobie Tone porta, w ustawieniach (mixer) POD Farmy ustawiasz dry input i kręcisz sobie jakies prowizoryczne brzmienie. Otwierasz Studio One, w ustawieniach na froncie jako interfejs i ASIO musi być wybrany Twoj POD / TP i robisz nowy projekt. Teraz bedziesz miał juz z górki. W Studio One masz tak jakby 3 kolumny. Lewa - tam tworzysz tracki MIDI albo audio (klik prawym i wybierasz New Audio Stereo czy jakoś tak). Środkowy obszar (ciemniejszy) to obszar, w na którym widzisz zapisywane ścieżki. Prawa kolumna masz drzewko w którym wybierasz VST (jesli nie ma tych które chcesz uzyć, to musisz je przenieść do folderu z VST, domyslnie na C:\program files\VST Plugins). Potem klikasz na prawej kolumnie (tam gdzie stworzyleś ściezkę audio stereo) na panelu tej ścieżki taki klocuszek z kółkiem (podśweitli Ci się na czerwono), oznaczający, że na tej ścieżce bedzie się nagrywał sygnał. Równocześnie zapali sie niebieski klocek obok, który oznacza odsłuch tej ścieżki w czasie rzeczywistym. Jak nagrywasz z TP i masz odsłuch z niego za pomoca POD Farma czy innego Gear Boxa, to odznacz ten niebieski przycisk (ma być szary), bo inaczej bedziesz miał lekkie echo podczas nagrywania, no i będziesz słyszał czysty sound który nagrywasz, chyba że ju przed nagraniem nałozysz VST, to wtedy będziesz słyszał sound który idzie z tych vst.
Na koniec jeszcze mikser. Klikasz F3 i otworzy Ci sie panel ze ściezkami, które stworzyłeś. Tam będziesz miał na tych sciezkach, oprócz głośności etc taka strzałkę w Prawo. Jak ją klikniesz to otworzy Ci sie obszar ściezki na który przeciągaz wtyczki (z tej prawej kolumny o której pisałem na poczatku) lub wyszukijesz je i dodajesz klikając znaczek +. Do tego ustawiasz sobie metronom (ale to juz sam się pobaw w jego opcjach) i jedziesz. Zlapiesz wprawę szybko, Studio One jest bardzo przyjazny (tak jak cubase, tylko nie żre tyle co Cubase). Polecam Ci YT, jest cała masa filmików tutoriali nt Studio One, sam z nich korzystałem po przesiadce z Cubase'a jak nie mogłem czegoś znaleźć. Oprócz tego polecam Ci ściągnąć sobie gdzies z netu manuala. Tam będziesz miał wszystko