>a mam w bloku Marshalla 6100 i 4x12 v30
Jak wy to robicie, że nikt nie puka w ścianę? Zostały wam za ścianą tylko babcie-wdowy, które cieszą się, że jakiś dźwięk potwierdza, że jeszcze nie spotkały się z wiecznością?
Ostatnio w garażu brzdąkam sobie na MG Plexi plus 4x12 i bez THD nie daje rady, bo mam wrażenie, że słychać mnie 20 km dalej a jak odpalam zestaw Markbassa 410 plus 115 to sąsiada psy dostają takiego specyficznego skowytu, który wzbudza u nich tylko niski bas i wyją, jakby przechodziły zmianę płci.
> nienawidzę słuchawek
fakt słuchawki to specyficzne doznanie, jak... ciastko przez szybkę, ale pomyśl o tym tak: większość ludzi na świecie słyszy muzykę z iPoda, jak będziesz słuchał swoich nagrań, to nie będą leciały z 4x12
Z tym nagraniami na symulacjach, to ciężka sprawa - kto w świecie, gdzie obowiązuje kult gitara>kabel>piec przyzna się, że grał z symulatorach? Najwięksi, jeśli grają z symulatorów, to mają podpisane umowy z producentami sprzętu i nie mogą mówić o tym, że grali z Poda.
BTW przypomniała mi się anegdota. Zbyszek Boniek nienawidził grać w butach adidasa, ale reprezentacja miała umowę na "trzy paski", więc zamalował farbą znaczek zdaje się Pumy i namalował "trzy paski" i w TV wyglądało, że biegał w butach sponsora.