Autor Wątek: ELEVEN RACK USERS - Porady, Pomysły, Presety  (Przeczytany 266694 razy)

Offline Rectifier

• Użytkownik
Odnosnie presetow, to na razie zostawilem:

5150 666.tfx
Mark Morton LOG.tfx
80s Wylde.tfx
Bogner Ubershal2.tfx
Bogner UBERSHALL.tfx
DOOM METAL.tfx
DC Modern.tfx

Kupa higainowych presetow ma dziwnie duzo brudow (jak na skrzynke tej klasy). Dodatkowo w niektore  zawieraja denerwujacy "gwizd" (sprawdzone na roznych gitarach i okablowaniu).
Duza poprawe daje skrecenie impedancji wejscia w dol do 22k Ohm - zmienia to nieznacznie lub wcale brzmienie, ale cos za cos. W kazdym badz razie warte zachodu.

Mam grata od paru dni i wyluskalem jak na razie pare (subiektywnych):

PLUSOW
1. Jakosc efektow (przestery mnie nie satysfakcjonuja - mimo to najlepsze jakie ukrecam z moich prockow)
2. Obudowa wyglada calkiem solidnie.
3. Dobrej jakosci elektronika (zasilacz niezupelnie).

MINUSOW
1. Bramka szumow jest kiepska - wyraznie nie radzi sobie przy wiekszych gainach - drastycznie=nienaturalnie zcina/skraca dzwiek. Wiaze sie to prawdopodobnie z duzym poziomem kompresji dzwieku, ale przy cyfrowce nie powinno to byc az tak trudne do ogarniecia przez "jakis tam" algorytm . Zastanawia i dziwi mnie, ze nikt na to nie zwrocil uwagi.
2. Nie rozumiem tez jak w urzadzeniu takiej (sredniej) klasy nie ma plynnego (bez przerwy w dzwieku, a nawet lepiej z nakladka wylaczanego presetu na kolejny) przechodzenia pomiedzy presetami. Dla mnie jest oczywiste, ze w gratach "na scene" cos takiego byc musi. O dziwo kupa sprzetu nie ma takiej opcji, a na dodatek niektore
"oferuja" konkretna dziure w dzwieku (przerwa na piffo?). Ilus tam specjalistow pracuje od lat nad tego typu efektami i od lat powielaja w kolko ten sam blad - rozwala mnie to.
3. Wyjscie 1(lewego kanalu - niezbalansowane) na froncie to moze i pozyteczne rozwiazanie pod warunkiem ze jest "zkopiowane " i wyprowadzone tez i na tyl razem z reszta we/wy, a tutaj chyba o tym zapomnieli, albo lubia
jak im sie dodatkowe kable kiwaja na przodzie ;-P  Sa tez wyjscia XLR na tyle wiec to marginesowa sprawa.
4. Galy do regulacji (vol i scroll - OK) sa skrajnie nieergonomiczne - ale za to kolor zmienic moga jak trzeba (nie jarze komu to, chyba ze na prezent) - pelny wypas hehe.
5. Za malo fektow zaladowali jak na poczatek (nie mam EP).
6. True-Z na wejsciu to raczej lipa niz cos nadzwyczajnego (poza zwroceniem uwagi potencjalnego nabywcy oczywiscie).

Lubie sie czepiac  :headbang: