Autor Wątek: Muszla DB-01 pomysly na adaptacje  (Przeczytany 39843 razy)

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
No projekt sie krystalizuje :) Narazie plytki jeszcze nie ma, bo wymyslilem sobie pewne modyfikacje, ktore soggoth wprowadz w schemat i zrobi customowa plytke.. Chce wykozystac wszystkie dziury w muszli db-1, zeby nie zostaly puste, w najgorszym razie wywierce dodatkowe. DB-1 ma grzybek z boku, ktorym zalaczasz boost, wiec wymyslilem sobie, ze tym grzybkiem bede wybieral jedna z dwojga predkosci tremolo ostawiane dwoma potencjometrami... Bedzie tez dioda sygnalizujaca predkosc, czyli to o czym mowisz, jeszcze nie wiem czy bedzie chodzila na stale (jeden huj, efekt i tak bedzie na stale przypiety pod power bank), ale wydaje mi sie to najmadrzejszym rozwiazaniem, biorac pod uwage sposob zalaczania, o ktorym juz mowilem.. Bypass prawdopodobnie zamowie na osobnej plytce od Kosy z emCustom, jeszcze z nim nie gadalem, ale mam nadzieje, ze dostosuje projekt do moich wymagan, ceny u niego nie zabijaja, wiec licze na rozsadna sume za modul true bypass... Co do sprezyny utrzymujacej pedal w pozycji otwartej, to wpadlem na genialny w swej prostocie patent ;) podmienie sprezyne z mojego Variphase, ktorego i tak mialem przerabiac na stateczny zalaczany 3PDT (z LEDem), phasera lubie miec na wolne zamiatanie, statecznie ustawionego, a przy typie zalaczania jakie on ma jest to niemozliwe, latwo o bypass a i noga sie meczy, zastosowanie tego typu zalaczania do tremolo, gdzie efekt bedzie stopniowo wplywal w sygnal mi sie bardziej mi lezy, no i kuuuufa, widze to :) tak wiec variphase otrzyma blok z db-1 a db-1 sprezynke z variphase i wszyscy beda happy. Wszystkie elementy sa juz zlokalizowane, poza takimi maluskimi potkami, ale nie szukalem zbyt intensywnie ;) problem potka do regulacji mixu (hot potz) tez juz zalatwiony, wystarczy pomiedzy 1, a 3 noge dac rezystor 1k i woala! mamy wymagana wartosc ze schematu :)

Edit; Zamowilem juz czesc podzespolow, czyli dwa opampy - TL072, oraz zamiast 4558 zamowilem dual-opamp Burn Browna OPA2134PA (audiofilski, podobny do 4558, mam nadzieje, ze zadziala). Zamowilem tez kondensatory metal-film .01uF Panasonica i Tantalowe 1uF i 10uF czyli absolutny top i takie jest zalozenie
« Ostatnia zmiana: 22 Lip, 2008, 17:39:09 wysłana przez Sinner »