Autor Wątek: Gitarowy licencjat \m/  (Przeczytany 1297 razy)

Offline Jakub_Z.

• Pr0
  • Matowy
Odp: Gitarowy licencjat \m/
« 29 Maj, 2011, 23:09:06 »
THREAD DIGGER!

Dobra, mam w sumie na TEN WTOREK oddać całość (oczywiście wyrobić się nie sposób). Mam jakieś ~20 stron, skończone 2.5 rozdziału (planuje cztery) i wedle planu w pierwszym napisane mam o ogólnej historii gitary, powstaniu gitary elektrycznej, o "legendarnych gitarzystach" (kilku kolesiach co się przyczynili do spopularyzowania instrumentu). W drugim analizuję gitarę z estetycznego punktu widzenia, czyli o symbolice kształtu gitary, postrzeganiu gitary dzisiaj, o gitarzystkach trochę i o gitarze w reklamie (z czasopism gitarowych głównie tutaj czerpię). W ostatnim (tudzież dwóch) będę analizować zebrane materiały z moich badań (czyli tematy na forach i takie tam + wypowiedzi gitarzystów na temat tego jak traktują gitary) i tutaj chciałbym też abyście mnie zarzucili jakimś gitarowym słownictwem/slangiem, bo potrzebuję do czegoś na kształt słownika gitarowego (w ujęciu gitarzystów jako grupy społecznej...).

Wiem, w ogóle mi się to kupy nie klei. Dążę do udowodnienia, że istnieje coś w stylu "kultu gitary w kulturze" (taki temat właśnie jest), ale coś średnio mi to idzie. Tak to jest, jak się na ostatnią chwilę za coś zabiera...

No, ale pomożecie? To zarzućcie jakimiś gitarowymi wyrażeniami typu wiosło, badyl, deska, piec sratatata - dźwięczny na zawsze pozostanę!