Autor Wątek: REK Counterpoint  (Przeczytany 13275 razy)

Offline Adam Fulara

• Użytkownik
  • W muzyce chodzi o styl (Davis).
    • Adam Fulara & Full-X
Odp: REK Counterpoint
« 18 Kwi, 2011, 18:12:17 »
Jakby to napisał ktoś z firmy producenta, to byłaby reklama, a tak to nie jest ;). Chwalę się nową gitarką i tyle :) więc raczej próżne przechwałki niż reklama. Podpisane na dodatek imieniem i nazwiskiem a nawet facjatą. Poza tym już widzę, jak ludzie z 7string kupują nagle dwugryfówki do tappingu :) Zrobiłem COPY ale czy to grzech?
Odpowiem bez cytatów, bo sporo tego:

-Drobiazgów jest dużo, pisałem o tym już na innej grupie, m. in. milimetr grubszy górny gryf przy krawędzi od strony struny E1, bo jak uderzasz to palcem z góry do dołu więc się może smyknąć (odwrotnie niż normalnie w gitarze) i z 10 innych podobnych.

-Najlepsze jest właśnie piezo i midi :) to daje nowe, duuuże możliwości, coś nagram to podrzucę i podyskutujemy trochę pewno.

-Pickupy MERLIN to są z serii PAF tylko połączone trochę inaczej niż normalnie.

-Pozdrawiam wszystkich użytkowników nietypowych gitar (to nasze forum, prawda?) i dziękuję za bardzo miłe powitanie :D

-Przemko Skalec pomgół załawtić elektronikę - preampy, kostki piezo, cały ten układ x 2. To nie było proste

-Dodam, że gitara powstawała rok, ponieważ części były nie tak od razu (3 miesiące, dużo specjalnych akcji typu przetworniki magnetyczne blisko w pionie), a jak już były to była kolejka, ale warto było czekać, jest spoko.

-Średniej jakości kawałki drewna? Skąd taka myśl. Mi się tam podoba :) Sam taki chciałem.
« Ostatnia zmiana: 18 Kwi, 2011, 18:36:32 wysłana przez Adam Fulara »
http://fulara.com/  <- Nowa płyta!