Autor Wątek: N(2xYC)D - Kopia Mesa 2x12 Rectifier Horizontal by YCab  (Przeczytany 29676 razy)

Offline YCab

• Nowy użytkownik
Panie Rafale ---> Buzzaro. (przepraszam jeśli pomyliłam imię)
Zmusił mnie Pan do kilku słów sprostowania i oto one:
Tak kolumna jest wyższa od Mesy RH ale nieco płytsza, gdyż nie wykonujemy dokładnych replik. Jako producent zapewne Pan wie dlaczego.
Nie ma bizy bo Pan Mateusz sobie nie życzył.
Głośniki przymocowane są od wewnątrz z wykorzystaniem nakrętek kłowych (pazurkowych). W przypadku gdy robimy paczkę dla osób, które często zmieniają głośniki (np w studiach nagraniowych) stosujemy śruby rampa. http://www.marcopol.pl/katalog/nakretki/nakretka-rampa-z-wglebieniem-prostym/1
Nie ma szkoły układania grilla. Zapewne Pan wie, że różne firmy w różnych swoich produktach robią to w różny sposób. I mam tu na myśli firmy, które istnieją od 30 czy 40 lat więc tyle mają doświadczeń. Swoją drogą to ciekawi jesteśmy na czym opiera Pan swoją opinię.
Próbuje Pan wytykać "błędy" ale pisze Pan "...Nie to żebym wytykał komuś błędy...". Jako tak zwana konkurencja powinien wystrzegać się Pan takich "błędów".
Łączenia na jasnym tolexie są bardziej widoczne. Tu się zgadzam. Natomiast w przypadku tej kolumny to niestety nasz błąd za który bierzemy całkowitą odpowiedzialność. Weszła tu sprawa schnięcia kleju.
Oklejanie a szczególnie wykańczanie jest faktycznie pracochłonne ale czy aż tak ryzykowne jak pan pisze? Nie powinniśmy zniechęcać nikogo do samodzielnego oklejania a raczej powinniśmy wspierać. Każdy wie jaką frajdę daje zrobienie czegoś samemu i mieć z tego satysfakcję.
Narożniki typu Fender ( z haczykami ???) w tej kolumnie nie muszą być odkręcane aby zdjąć tylną ścianę. Wystarczy nieco zaokrąglić narożniki ścianki i wszystko będzie OK. I tu znów nasuwa się pytanie: dlaczego wg Pana są złym pomysłem?
Na koniec jedno wyjaśnienie choć obiecałam sobie nie rozdmuchiwać tego tematu: Jesteśmy "młodą firmą" ale to wcale nie znaczy, że robimy kolumny od "wczoraj". Pierwsza paczka powstała bodajże 7 lat temu.  :-X
Zdrowa konkurencja ma sens.
kolumny gitarowe i cases www.ycab.pl