Autor Wątek: monitor LCD czy LED?  (Przeczytany 11923 razy)

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
Odp: monitor LCD czy LED?
« 21 Gru, 2010, 16:25:58 »
dzięki za odzew :).
Zaznaczam że nie chodzi mi o "dozbieraj i kup lampę" bo już dozbierałem, na początku szukałem czegoś za 400-500zł. Chcę po prostu monitor lepszy od tego który mam teraz. Używek, a tym bardziej refubów nie chcę, bo teraz mam sprzed paru lat 17' hp, kupioną za 100zł jako używka i ma jakieś dziwne ślady na matrycy. Jak miałem kiedyś zdjęcie jakiejś laski na tapecie, wyglądała jakby miała siniaka, bo akurat odbarwienie na matrycy wypadało na udzie :P.

Chciałbym za te 700zł kupić jakiś przyzwoity monitor, najlepiej 24", żeby filmy się jakoś fajnie w miarę oglądało i (jeśli takie są) żeby nie bolały bardzo oczy przy długim siedzeniu, bo często zdarza mi się zarwać nockę ;). Wielu wymagań nie mam (ma być duży i nie LG :D ). Nie wiem po prostu czy w praktyce czymś różni się LED od LCD. Co byście polecili? Spędzam dużo czasu przy kompie i denerwuje mnie już wpatrywanie się w 17" gówniany monitor, a święta to dobra okazja żaby zrobić sobie prezent i wydać pierwszy raz od dość dawno pieniądze na coś niezwiązanego z gitarą ;)