Autor Wątek: pierwsza siódemka, 1500-2200zł  (Przeczytany 35182 razy)

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
odnosze wrazenie ze nie do konca sie orientujesz w tym o czym piszesz - znowu wyjde na tego co bije nowego ale musze sprostowac

Nie mówię ze omen7 nie jest lepszy niz Apex2 ale nie stawiaj apexowi2 wielkich wymagań, to gitara budżetowa, zresztą widział ty kiedy kogoś z Korna żeby grał na stałym mostku ? No sory XD Dla tych PAF7 za tą cenę można nad A2 pomyśleć. Na pewno na początek będzie lepsza niż jakaś gitara tańsza z floydem, wiadomo dlaczego.

apex 2 bylo gitara zaprojektowana przez Roba Petersona (OTEP) na bazie jego dwoch modeli Ibanez LACS ktore otrzymal na trase koncertowa w ktorej uczestniczyl z Kornem. Ludziki sie upominali o jego wioslo wiec Ibanol takie wypuscil. APEX 2 ma pafy i mostek Tone Prosa, plus 5czesciowy gryf i mahoniowa deske, jesli to jest malo na budzetowe wioslo no to OK. przyznam racje

RG7620 jest całkiem całkiem, nie wspominam bo jest ciężko dostępny w polsce, mój błąd. RG1527 jest niczego sobie, szczególnie starsze modele Prestige (potem przenieśli to do chin), poluję na takiego używanego.

post wyzej napisales ze ibanole z seri 7xxx to slabizna wiec sie zdecyduj

1527 caly czas bylo i jest robione w Japonii, jedyne modele Prestige jakies przeniesono do Korei to S, SZ i SA (nie ma czegos takiego jak chinskie prestige).
7620 wciaga 1527 bo jest o ponad polowe tanszy, ma lepsze deski, stabilniejszy i trwalszy most i dimarzio na pokladzie. w PLu kosztuje uzywka ok 2tys zl a w USA mozesz wyrwac za 400$, pokaz mi inne 7tej klasy w tej cenie z tak dobrym floydem

A EXG wcale od Schecta nie gorszy, grałem na obu i wziąłem customa u majo. Bo do BJ musiałbym włożyć jeszcze 700 zł za pickupy żeby jakoś to gadało a gryf mi nie siedzi przy nim. Wiadomo że mayo zdarzają się buble ale przy customach chłopaki się starają co widać po mojej gitarce. Znajomy ma ten sam model z półki (wymieniony jedynie pickup na emg 707) i już ma jej dość ;) Nie trzyma stroju, pieprzy się elektronika. Moja jest 4 miesiące młodsza i nie mam żadnych takich oznak. Po prostu mają 'półkowe' modele w dupie. Trochę się im nie dziwię ;)

gryf i pickupy to kwestia gustu ale SD nie nazywaj prosze slabymi przetworami do wymiany :(

o customach juz tu troche pisalem i ja i yonek i sinner, nie bede powtarzal bo mi za to nie placa :D

pozdro
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan