Autor Wątek: Tv Cyfrowa - kilka tv, jeden abonament  (Przeczytany 5901 razy)

Offline sylkis

• Pr0
Odp: Tv Cyfrowa - kilka tv, jeden abonament
« 30 Wrz, 2010, 23:47:03 »
szczerze nie przeczytalem co napisali koledzy z forum przede mna :P wiec jak cos nie bijcie.

ja u siebie w domu mam wlasne dekodery (globo optibox, bo tanie i z HD) i smart wi (calkiem porzadny splitter, konkurencyjny byl chyab tylko costam z green w nazwie, kiedy to ogarnialismy - nie wiem jak to green, ale smart wi obsluguje do 5 tv niezaleznie i chyab do 8 gdy sie oglada wszedzie to samo, ale nie do konca lapie dlaczego tak jest). do tego jakas wlasna, porzadna, duza antena (z zalozonymi kilkoma konwerterami, zdaje sie, ze dwa poczworne, ale jzu nie pamietam) zezujaca na 16*E i odbieram bez problemu astre ( w tym darmowe kanaly tvp i zagraniczne) i hotbirda (w tym cyfre+) niezaleznie na 3 telewizorach :)  i planujemy w przyszlosci dobic do 5, jak bedzie kasa na ogarniecie salonu i jadalni. aaa i jeszcze po drodze przy antenie jest dodatkowo jakas skrzynka zbierajaca sygnal z konwerterow i wysylajaca go wymieszanego z roznych satelit do pokojow, ale nie wiem jak ona sie nazywa, musialbym na strych wejsc obadac.

btw, mamy zamiar zmienic cyfre na N-ke (bo jest tansza) i dalej to bedzie dzialac bez problemu. jednak to nie zadziala z polsatem - on ma jakies inne standardy kart (CI conax seca nie wiem nie znam sie na tym :P) i raz ze nie wiem, czy polsatowska karte lyknie splitter, dwa, ze chuj wie co z kartami odbierajacymi uprawnienia ze splittera wtedy by bylo zrobic... no i jakies dodaktowe moduly trzaaby w specjalne sloty do dekoderow wlozyc. z N-ka i cyfra nie ma tego problemu.
« Ostatnia zmiana: 01 Paź, 2010, 00:10:21 wysłana przez sylkis »
(\__/)    This is Bunny.
(='.'=)   Copy and paste bunny to help
(")_(")   him gain world domination.
:zuo: "Jesteś nadęty. Jak cholera." :zuo: