Maczos Bass Shop

Autor Wątek: NGD - Gibson Les Paul Standard Plus, czyli Beza  (Przeczytany 7023 razy)

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
Tylko czemu gibol nie robi 7stringowych, barytonowych LP?
Jeśli sikasz pod prysznicem, możesz tak zaoszczędzić 1157 galonów (ok. 4 380 litrów) wody rocznie.

Offline dom?n

• tytuł srytuł
  • Pr0
  • moose powered
    • IMPALA
barytonowa jest sygnatura Bucketheada, tyle da się zrobić ;)
dbaj o kręgosłup - nie graj zbyt ciężko

"i to" - Lothar

Offline zorro

• nindża
  • Pr0
    • Ibanez/Meinl/Tama
bingo!

IMO jest śliczny.
kup se

A siódma strunę będziesz nosił w futerale ;)
« Ostatnia zmiana: 25 Lis, 2010, 20:02:56 wysłana przez zorro »
WE INVENTED ELECTIFYING

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
Cicho, bo po poście dom?na się zacząłem zastanawiać co by było, gdybym się zaczął stroić w jakimś alternatywnym stroju na 6 od e do B...
Jeśli sikasz pod prysznicem, możesz tak zaoszczędzić 1157 galonów (ok. 4 380 litrów) wody rocznie.

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Jaki tam alternatywny, ja się tak stroiłem za czasów sześciostrunowania i było fajnie.
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline Wybielacz666

• Pr0
  • mam paliwo razy sto, suki
    • growl'n'roll, baby!
Rozmawiałem z Radziem i będziemy chcieli zrobić test porównawczy moich dwóch Standardów (solid i chambers na Burstbuckerach), jego Standarda (solid na Classic 57, neck 50's) i Wróblowego Standarda (solid na Classic 57, neck 60's). Zobaczymy jaki wpływ na zawartość Les Paula w Les Paulu ma profil gryfu, komory i rodzaj pickupów. A może ktoś by się pisał do kompletu? W grę wchodzi tylko "Real Thing" albo "Exact Copy". Żadnych PRSów, Artistów, LTDków itp.
chcesz barytona Epiego? ;)
do widzenia.

Offline anton

• Użytkownik
Cytat: zorro  Dzisiaj o 18:07:36
Rozmawiałem z Radziem i będziemy chcieli zrobić test porównawczy moich dwóch Standardów (solid i chambers na Burstbuckerach), jego Standarda (solid na Classic 57, neck 50's) i Wróblowego Standarda (solid na Classic 57, neck 60's). Zobaczymy jaki wpływ na zawartość Les Paula w Les Paulu ma profil gryfu, komory i rodzaj pickupów. A może ktoś by się pisał do kompletu? W grę wchodzi tylko "Real Thing" albo "Exact Copy". Żadnych PRSów, Artistów, LTDków itp.

Ja bardzo chętnie bym się podłączył z moim Orvillem który chyba mieści się w ramach "Exact Copy", mam już sh-4 pod mostem :D
Less is more, but more gain is more.

Offline dom?n

• tytuł srytuł
  • Pr0
  • moose powered
    • IMPALA
IMO jest śliczny.

ooo tak

chociaż fajniej byłoby Zorro jakbyś też sobie kupił. miałbym pewność, że w końcu będzie można takiego kupić z drugiej ręki!*

*swoją drogą to już się robi coraz mniej śmieszne, bo dawno nie wystawiałeś nic na giełdzie, ale mam nadzieję że nie masz mi tego za złe :-)
dbaj o kręgosłup - nie graj zbyt ciężko

"i to" - Lothar

Offline zorro

• nindża
  • Pr0
    • Ibanez/Meinl/Tama
@ Wybielacz - jasne, że chcemy go do zestawienia, w końcu to Exact Copy tylko z dluższą skalą.

@ Anton - też chcemy, zobaczymy jak miejsce produkcji przekłada się na sound ;)

@ Dom?n - chciałbym takiego skubańca, ale ni cholery nie umiem znaleźć usprawiedliwienia żeby wydać 8 tysia na wiosło, dla którego nie znajdę zbyt wielu zastosowań. Prędzej wydłubię gdzieś takiego Epi jak Jacka. No chyba, że mnie nagle ktoś ozłoci :)

EDEK:

Pewnie w tym roku już nie uda nam się spotkać na testy, to proponuję pomyśleć nad G-Party na początku przyszłego roku. Żeby jednak nie było standardowo, to niech to będzie Trzoda Party, czyli zabieramy wszystko co Les Paulem jest, lub go przypomina. LTDki, ESP, Artisty, Signumy, SG i inne tego typu wiosła też wchodzą w grę. Natomiast - żeby było trudniej - nie zabieramy siódemek, ósemek ani innych ERG (no chyba, że to Les Paul). Chodzi o to żeby wyeliminować element "mam dłuższego, bo stroję się niżej", tylko podżemować w miłym gronie, a przy okazji zrobić test porównawczy jakiego - jak sądzę - jeszcze w Polsce nie było, tzn. porównać wszelkie możliwe modele i egzemplarze Les Paula jakie są w naszym posiadaniu. Od najprostszych Flejmów LP-I, poprzez Epiphone, Japończyki, a na Gibonach skończywszy. Stockowe, modowane, z bindingiem, bez bindingu, z komorami, z litą dechą... Łorewa. Fajnie by to było nagrać na audio i widło dodatkowo.

Ktoś ma propozycję odnośnie czasu i miejsca spotkania? Jeśli ogarniemy temat na początku roku, to przywiozę dwie swoje krówki, jeśli później, to tylko Mućkę, bo powoli przymierzam się do pożegnania z "Bezą". Przy okazji - jak ktoś ma ochotę przytulić ślicznego LP Std +, to zapraszam do składania propozycji trejdów itp. Nie mam ciśnienia, nie spieszy mi się, w zasadzie im dłużej Beza zostanie u mnie, tym lepiej :), ale jak by ktoś chciał oddać mi za nią jakieś fajne wiosło plus worek dolarów, to przemyślę sprawę. Natomiast w przyszłym roku wiosło ląduję na giełdzie, więc zacząć zbierać mamonę misie pluszowe :)
WE INVENTED ELECTIFYING

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
Początek marca u Wróbla! i Wruuu zrobi fasolkę;) i będzie baaaardzo hepi, że stado menszczyzn(od szczania) zwalu mu się na chatę.;)
w zamian za Bezę mogę Ci zaproponować  lepiej: Marshall JCM900 212 i garnek pierogów  ruskich;)

Offline zorro

• nindża
  • Pr0
    • Ibanez/Meinl/Tama
Myślę, że warto tym razem Wróblowi odpuścić gościny stada neandertali :) Dwa razy brał to na klatę i IMO styka :) Może inny rejon Polszy? A Twoją propozycję wpuszczam jednym uchem, a wypuszczam drugim, choć pierogi kuszą :D
WE INVENTED ELECTIFYING

Offline lis

• Gaduła
Jak czas dopisze to ja się pojawię z moją czarnulką:) Może jakoś okolice małopolski? sporo tu chyba jest ludu i dojazd całkiem spoko:)
"It doesn't matter what people say about you, as long as they're talking about you."

Offline Maciek

• Pr0
To ja i moja krówcia też się raczej pojawimy. Okolice małopolski by były bardzo fajne - ale zawsze możemy gdzieś się przemieścić całą krakowską grupą ;D

btw. Zorro nie myślałeś żeby w którejś ze swoich LP zmienić pickupy na jakieś mocniejsze (496 i 500t) :P

Offline zorro

• nindża
  • Pr0
    • Ibanez/Meinl/Tama
Nie Maciuś, nie myślałem :) Hi outputowe pickupy są dla dziewczyn ;)
WE INVENTED ELECTIFYING

Offline Maciek

• Pr0
czyli miałem dobre przeczucie ;D

Offline zorro

• nindża
  • Pr0
    • Ibanez/Meinl/Tama
doskonałe wręcz :D
WE INVENTED ELECTIFYING

Offline James Dean

• Pr0
  • Ich liebe Lizol
Ktoś ma propozycję odnośnie czasu i miejsca spotkania?

Wrocław, obojetnie kiedy. Ci z Krakowa jednym autem, Ci ze Slaska drugim, Ci z Warszawy trzecim i Ci z Poznania czwartym.

Offline lis

• Gaduła
Wrocław może być:)
"It doesn't matter what people say about you, as long as they're talking about you."

Offline Omlet

• Pr0
  • Too old, too cold
    • Perfect Beauty - my old industrial/noise project
Kurwa dwie?
Naprawdę długo mnie tu nie było, skoro wieści o jednej w ogóle do mnie nie dotarły...
W  tym kraju nie ma pracy dla ludzi z moim wykształceniem
http://eggjakaka.soup.io/ | http://perfb.bandcamp.com/