Maczos Bass Shop

Autor Wątek: NGD - Gibson Les Paul Standard 2004  (Przeczytany 12601 razy)

Offline zorro

• nindża
  • Pr0
    • Ibanez/Meinl/Tama
widziałem go, wrzucałem nawet link na szałtboksa, ale czy to real thing? ciut tanio, no i z tyłu na główce nie na Madeinusa...
WE INVENTED ELECTIFYING

Offline dom?n

• tytuł srytuł
  • Pr0
  • moose powered
    • IMPALA
wlasnie to majdenjuesa mnie troche martwi, z drugiej strony wioslo wyglada na zdrowego Gibola. futeral jest z innego okresu (w 92 dawali California Girl, brazowy na zewnatrz i rozowy w srodku), czarno-czarne pojawily sie dopiero ostatnio, po 2000. brak Made In USA to w zasadzie jedyna dzwiota samego wiosla, bo progi maja binding, loga i ich polozenia tez sa ok. dziwne jest to niedokladne klejenie, ale wiadomo - Gibsonowi tez wszystko sie moze zdarzyc. moze wioslo bylo z limitowanej serii Factory Second ;) chociaz nie wiem czy wtedy jeszcze stemplowali tak wiosla.

natomiast bardzo bardzo boli mnie fakt, ze fjuteral ma wyciety prostokat na miejscu zamka szyfrowego, a do gitary nie ma zadnych papierow. papiery mozna zgubic, ale przy takiej cenie i ewidentnym wlamaniu do futeralu troche wyglada to jak instrument z wyjebki :/
dbaj o kręgosłup - nie graj zbyt ciężko

"i to" - Lothar

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
Klucze tez byly wymieniane, widac jeszcze dziury i brud po klusoniastych, a z tego co ja sie orietuje, to gibol = grover

Offline dom?n

• tytuł srytuł
  • Pr0
  • moose powered
    • IMPALA
niekoniecznie. Grover dopiero od paru lat, a Klusony* i tak pakuja w kilka modeli do dzis.

to jest 1992 SG, nawet kolor sie zgadza. wiecej fotek tu.

*Klusony Srusony, tak naprawde to Gibson Deluxe, Schaller im je robi.
« Ostatnia zmiana: 26 Kwi, 2009, 15:50:59 wysłana przez dom?n »
dbaj o kręgosłup - nie graj zbyt ciężko

"i to" - Lothar

Offline zorro

• nindża
  • Pr0
    • Ibanez/Meinl/Tama
Pojawił się kolejny SG na allegro. Wiśniowy, cena 3200. Trochę przechodzony, ale chyba oryginalny.

http://allegro.pl/item621576065_gibson_sg_standard_2003r.html

Poza tym przeglądałem info o tym RG 2820 i ma dobre opinie, poza tym cena poniżej 3500 (a jest szansa zejść poniżej tej kwoty) podobno jest zacna.

Wylądował też na Allegro jeszcze jeden Axis SS (ten akurat jest ładny :) ). Wcześniej wisiał za 4250, teraz wisi za 3950. Za 3800 bym wziął...
WE INVENTED ELECTIFYING

Online purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
A to ten ładniutki co mi się podoba. Potarguj i bierz tego musicmana ;)

Offline zorro

• nindża
  • Pr0
    • Ibanez/Meinl/Tama
Brałbym, ale napisałem maila i cisza. Dzwonię, gość nie odbiera...

Generalnie na chwilę obecną jest opcya następująca:

1. Ibanez RGT 2020 za jakieś 3550 zł
2. Ibanez RG 2820 za około 3400 zł
3. Ibanez JS 1000 za 2750 plus nowe progi czyli 3000 zł
4. Gibson SG standard za 3200 zł
5. Music Man Axis Sport za 3500 zł
6. Music Man Axis Super Sport za 3950 zł
7. Fender American Deluxe Fat Strat za jakieś 3250 zł

Każde z wioseł ma zady i walety, idealnie nie będzie nigdy. Każde też spełnia moje podstawowe wymagania, czyli humbucker pod mostem (bo 90 procent czasu używam tego pickupa), poręczność, produkcja USA lub Japan...

Gdyby jeszcze można było te wszystkie egzemplarze ograć, to decyzja powinna być prosta, ale nie mam ani kasy ani czasu na tour de pologne.
WE INVENTED ELECTIFYING

Offline primer

• Gaduła

Wylądował też na Allegro jeszcze jeden Axis SS (ten akurat jest ładny :) ). Wcześniej wisiał za 4250, teraz wisi za 3950. Za 3800 bym wziął...

jesli mowisz o tym sunburstcie z palisandrową podstrunnica to prawdopodobnie gita ktora niedawno domnie nalezała.

super wioslo

Offline zorro

• nindża
  • Pr0
    • Ibanez/Meinl/Tama
Tak, o tym mówię. Wygląda ładnie ale koleś nie odbiera telefonów ani nie odpisuje na maila. Napisz parę słów o niej pliz (rocznik, stan, czy dałeś case w zestawie...).
WE INVENTED ELECTIFYING

Offline fireboy

• Gaduła
    • Toughest Firefighter Alive
Dawno do tematu nie zaglądałem a tu takie zmiany...
Jak czytałem to wkurzyłem się, że kupiłem LTD EC-1000 za prawie 2900zł a Ty wyczaiłeś za 2500zł tego ESP Eclipse...
Ale jak się przyjrzałem to nie żałuję... Ten EC-1000 jest świetnie wyposażony, do tego wygodniejszy niż Gibol LP... Jeśli ten kształt Ci się podoba to pomyślałbym też o tym wiośle co Oz podał linka, ale on przekracza założoną kwotę... Ja może tylu wioseł w łapach nie miałem, ale ten EC-1000 na prawdę pozytywnie mnie zaskoczył... Zakładałem, że będzie lepiej niż Ibanez SZ520, ale nie sądziłem że aż tak... Teraz zabrał mi go Sinner jak byliśmy razem w pisaskownicy i nie chce oddać ;) (mam nadzieję, że po jego zabiegach będzie jeszcze lepiej). Polecam...

Offline primer

• Gaduła
Tak, o tym mówię. Wygląda ładnie ale koleś nie odbiera telefonów ani nie odpisuje na maila. Napisz parę słów o niej pliz (rocznik, stan, czy dałeś case w zestawie...).
Generalnie gita jak ja oddawałem była w dobrym stanie. Miala chyba 2 odrpyski lakiery bezbarwnego na korpusie i pekniecie przy laczeniu gryfu z korpusem, ale to raczej normalne.
Grała super, gryf prosciutki, caseu nie było, był tylko Gibbag Music Mana.
Sprzedałem mu ja za 3700 jakos na jesien

Offline zorro

• nindża
  • Pr0
    • Ibanez/Meinl/Tama
Tydzień bobrowania po Allegro nie przyniósł efektów - nie znalazłem nic co by mnie przekonało choćby w 90% a co dopiero w 100. Byłem blisko kupienia tego RGT 2020SOL, ale jestem dziwny i jak pomyślałem, że przez ostatnich kilka lat ktoś się w nią regularnie pocił (ble :/ ) - bo wiosło regularnie koncertowało - to jakoś mina mi zrzedła... Inne opcje z kolei nie powalały pod żadny względem - jeden music man był taki trochę "gey friendly", przy drugim koleś się czaił za mocno, RG 2820 Nikt mi odradził, podobnie z ESP... Caparison z kolei przekroczył moje możliwości finansowe. Generalnie tragedia. Nawet jak z Muszą przeszukiwaliśmy Egey z zamiarem znalezienia czegoś co warto byłoby ściągnąć, to nie znalazło się nic co by mnie powaliło (poza jednym Carvinem, ale tu koleś nie chciał wysyłać zagranicę i jednym Parkerem, ale tam z kolei koleś wystrzelił z jakimiś niebotycznymi kosztami wysyłki). Tak czy owak posucha. No i zmęczony całym zajściem oraz faktem, że Tomek nie może przewalczyć sprawy lakierni (ma taki zapierdol, że nie daje rady skończyć budować lakierni - wcześniej jakieś powazniejsze lakierowania robił u Witkowskiego) a co za tym idzie nie mogę się doczekać mojej siódemki, postanowiłem wykonać specyficzny ruch:

Kupiłem siódemkę, a Tomek robi mi szóstkę :)

Kupiłem tego Setiusa Customa, który wisiał na Allegro, a Mulat dziabnie mi szósteczkę na szybko (z szóstką będzie o tyle łatwiej, że będzie w macie, więc nie muszę czekać aż skończy profesjonalna lakiernię, ani na to, że będzie lakierował ją kilka tygodni - bo podobno lakierowanie na wysoki połysk trwa dość długo). Na siódemkę od Tomka poczekam zatem spokojnie, a on niech ją za to dopieszcza do bólu. Jak odbiorę, to się pochwalę. Wcześniej za to pochwalę się Setiusem i szósteczką.

Dziękuję wszystkim za pomoc w moich poszukiwaniach i za wysłuchiwanie (a raczej wyczytywanie) moich stękań.

Buziaczki gejuchy kochane :*
WE INVENTED ELECTIFYING

Offline James Dean

• Pr0
  • Ich liebe Lizol
2 tygodnie i bedziesz znowu szukal ;)

Offline zorro

• nindża
  • Pr0
    • Ibanez/Meinl/Tama
Bujaj się :D Tego pagaja nikt nie będzie chciał ode mnie odkupić, więc jestem ugotowany - muszę się z nią polubić :D
WE INVENTED ELECTIFYING

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
Ja bym kupił, poważnie... mimo wszystko - tęsknię za swoim setiusem i myślę, że dobrze zdecydowałeś

Offline zorro

• nindża
  • Pr0
    • Ibanez/Meinl/Tama
Dzięki bro, i dzięki za pomoc w rozwiewaniu wątpliwości. Będę musiał tylko zamienić miejscami pickupy i wrzucić EVO pod most a PAFa pod gryf, bo teraz jest odwrotnie (taka fanaberia poprzedniego właściciela) i powinno być OK. Zresztą elektrownia to detal - pamiętam ile kombinacji wykonałem z moim Charvelem, na którym grałem 7 lat (miał chyba wszystkie marki świata i wszytkie możliwe kombinacje - no może przesadzam, ale miał Duncany, DiMarzio, Bardeny, Lawrence, Rio Grande... konfigurację HHH, HSH, HSS...). Zrobiłem ten ruch z premedytacją, bo wiem, że nie łatwo jest sprzedać takie wiosło (Mayo, w dodatku Custom...), więc nie bedzie mnie kusić. A wiadomo, że 7>6 ;) Poza tym najwyższy czas zacząć znowu grać a nie żonglować wiosłami - Be affraid! ;)
WE INVENTED ELECTIFYING

Offline oz

• Pr0
to czekamy na NGD ale w dziale gitary siedmiostrunowe

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!

Offline Musza

• Pr0
obyś dołączył do rzeszy obrońców Mayo ;), czekam na tłuste foty z girą ;D
« Ostatnia zmiana: 28 Kwi, 2009, 11:06:11 wysłana przez Musza »

Offline zorro

• nindża
  • Pr0
    • Ibanez/Meinl/Tama
Akurat do samej firmy Mayo (a raczej do jednego gościa stamtąd - wkurwił mnie niemożebnie) mam awersję, ale do wioseł nie mam wątów. A kopytko się pojawi :D

Edit: Było trochę zawirowań, ale gitara jednak jest moja, tylko muszę poczekać kilka dni.
« Ostatnia zmiana: 01 Maj, 2009, 08:38:17 wysłana przez zorro »
WE INVENTED ELECTIFYING