Maczos Bass Shop

Autor Wątek: From Factory to Customer Skervesen Guitars 8-S Aligator  (Przeczytany 5211 razy)

Offline wuj Bat

• Pr0
  • Miszcz Wibrującej Pięści
Aston - akurat pije piwko przyłączysz się ;) 
Nie przepadam za piwem :)

[wuj bat shocked!]
Cosmic Vagina Dentata Organ

http://wujciobat.soup.io/

Offline Dmaligator

• Gaduła
Aston - akurat pije piwko przyłączysz się ;) 
Nie przepadam za piwem :)

[wuj bat shocked!]
Ze on nie przepada za piwkiem czy ze olał zaproszenie :lol:
Kremówki są pycha!

Offline Aston

• Pr0
    • SoundCloud
Wolę "szlachetniejsze" trunki. Ostatnio mam ochotę na gin z tonikiem. Może i pedalsko, ale nic nie poradzę. A, całkiem ładnie wyszedł top na tej gitarze ;)

Offline Dmaligator

• Gaduła
Wolę "szlachetniejsze" trunki. Ostatnio mam ochotę na gin z tonikiem. Może i pedalsko, ale nic nie poradzę. A, całkiem ładnie wyszedł top na tej gitarze ;)
No nie pedalsko tylko spoko ja tez lubię. Jak byś miał okazje to spróbuj Grand Marnier.
Zwłaszcza na nartach do piersiówki.
I dzięki za pozytywna opinia o moim aligatorku :)
Kremówki są pycha!

Offline ChopZeWsi

• Gaduła
Ja właśnie piję piwko i podziwiam gitarkę. Zdrówko!! Kwiatuszek współgra tematycznie z kolorem topu. Sweet

Offline Dmaligator

• Gaduła
Moja setna wiadomość, to wypada ze musi być na moim post-cie czyż nie. ;D
Od dzisiaj jestem Gaduła.
Kremówki są pycha!

Offline wuj Bat

• Pr0
Łoj, fajny się kroi wiesław. Takie troszkę cacuszko. Wife Approval Factor jakieś 10/10 ;).

Offline Jakub_Z.

• Gaduła
    • JZ Mastering
Zaraz, zaraz - coś mie tu nie gra...
Aaaa, racja. Jest lewa!

Hir, I fixed dat!

Znacznie lepiej! Od razu się lepiej paczy i nawet kolor z kwiatkiem pasujo :)
JZ Mastering - jzmastering.jor.pl
Tanio mixuję i masteruję kawałki - dobra jakość za marne grosze!

Offline Musza

• Pr0
Ładna skubana. Gdybym miał mieć jakieś uwagi to główka jest jakby od praworęcznego modelu (dłuższy horn tam gdzie na korpusie krótszy), ale to ma swój urok. Kwiatek stylowy :)

Offline Dmaligator

• Gaduła
Ładna skubana. Gdybym miał mieć jakieś uwagi to główka jest jakby od praworęcznego modelu (dłuższy horn tam gdzie na korpusie krótszy), ale to ma swój urok. Kwiatek stylowy :)
103
Masz racje. Chyba tak powinno być,  w Commeliny gitarach tak przynajmniej jest. Do mojej widocznie miał inną wizje.
Poczekam na komentarz mistrza. W każdym bądź razie chyba, na razie, niespecjalnie mi to przeszkadza. Choć nie wiem być może, ewentualnie, podenerwuje trochę Jarka :)
Ot tak dla złośliwości swojej własnej :D
« Ostatnia zmiana: 03 Lut, 2012, 18:51:43 wysłana przez Dmaligator »
Kremówki są pycha!

Offline Amanita

• Pr0
  • na Trygława i Swaroga!
Masz racje. Chyba tak powinno być,  w Commeliny gitarach tak przynajmniej jest. Do mojej widocznie miał inną wizje.
Poczekam na komentarz mistrza. W każdym bądź razie chyba, na razie, niespecjalnie mi to przeszkadza. Choć nie wiem być może, ewentualnie, podenerwuje trochę Jarka :)
Ot tak dla złośliwości swojej własnej :D
jechał z tej samej sztancy ;D
"Because we cannot imagine a thing, that doesn't exclude it from reality"

Offline Dmaligator

• Gaduła
104
Może przez to w środ tych tysięcy Skervesenowych gitar moja będzie wyjątkowa :)
Kremówki są pycha!

Offline zz_top

• Gaduła
    • http://www.pasguitars.com
Gitarka ładna, ale kfiatuszek jest słabiak :-) Kurde przypomniał mi się klient, który kiedyś zamówił gitkę z kwiatuszkiem i w dodatku znał dokładnie gatunek tego czegos co se kazał wstawić - botanik ani hybi :-) ło takie to było:

Przemek Sułkowski
PAS Handmade Guitars

Offline Dmaligator

• Gaduła
No faktycznie zaiponiłes mi tym kwiatuszkiem. Gdybym wiedział ze tak można molestowałbym Commelina o takiego, atak musi mi wystarczyć ten Słabiak. Choć wydaje mi się ze sie nie znasz na botanice bo to nie Słabiak tylko Tulipan ;)
Albo lepiej napisze do Commeliny ze się pomylił i niech mi robi nowy gryf z ładniejszym kwiatkiem a nie z takim słabiakiem ;D
Kremówki są pycha!

Offline zz_top

• Gaduła
Albo lepiej napisze do Commeliny ze się pomylił i niech mi robi nowy gryf z ładniejszym kwiatkiem a nie z takim słabiakiem ;D
no ja kocham takie klimaty, heheheheh!
Przemek Sułkowski
PAS Handmade Guitars

Offline Dmaligator

• Gaduła
Myślę ze Jarek tez kocha  :D
Dlatego dbam o jego dobry humor :D

Posty połączone: 03 Lut, 2012, 22:00:43
Jarku czytasz to i nie grzmisz  :evil:
« Ostatnia zmiana: 03 Lut, 2012, 22:00:43 wysłana przez Dmaligator »
Kremówki są pycha!

Offline maślak

• Gaduła
    • lowtide
zz_top, faktycznie ładny kwiatek Ci wyszedł. Z całym szacunkiem dla Twojego kunsztu: nie zapominaj, że PAS Guitars to czas przeszły, a teksty w stylu " Twoje jest ładne, ale moje ładniejsze" są tutaj nie na miejscu.

Offline Dmaligator

• Gaduła
Maślaczku. Dzięki za wsparcie ale chyba nie do końca zrozumiałeś intencje zz_top. Po prostu zdarzają się klienci co maja dziwaczne pomysły z kwiatkami tak jak ja i Jemu przypomniał się ten ze starych przeszłych czasów i o nim wspomniał i nic po za tym. Ja przynajmniej nie wyczułem żadnej złośliwej krytyki z jego strony.
A ten jego kwiatek wcale nie jest ładniejszy od mojego, moja wyrocznia go obejrzała i stwierdziła ze wygląda dziecinnie, a jak ona coś mówi to nie ma zmiłuj się ;) Kwiatka wybierałem długo i starannie za aprobatą moje Wife, I w pełni spełnia moje oczekiwania zresztą jak cala gitara nawet z tym odwróconym gryfem :D, co to niektórzy się czepiają(pozdro dla Amanita).
Ja jestem za stary żeby bać się krytyki i nie mam zamiaru nic zmieniać a dzieło miszcza Commeliny obroni się samo.
Pozdrawiam Cie, i jeszcze raz dzięki.
Kremówki są pycha!

Offline Amanita

• Pr0
  • na Trygława i Swaroga!
moja wyrocznia go obejrzała i stwierdziła ze wygląda dziecinnie, a jak ona coś mówi to nie ma zmiłuj się ;)
zacny dobór słów ze strony wyroczni, ja bym zaryzykował "cepeliowsko". ale to chyba bardziej o poziom trudności wykonania chodziło, projekt przecież klienta był.
co to niektórzy się czepiają(pozdro dla Amanita).
oj tam oj tam ;) uściślam: do strony wizualnej absolutnie nic nie mam, projekt mnie się bardzo podobie, może tylko top jest nie w moim guście, ale ja mam spaczony gust ;)
hipoteza, że gryf jest w rewersie, znaczy się taki sam jak Jarkowej ósemce jakoś tak sama mi się nasunęła ;D
Od czasu jak Bat ma swojego Skervesena jaram się myślą, żeby wjechać do Słupska i zrobić małe g-party na leworęczne ósemki. nieśmiało mam nadzieję, że macania Twojej też dane mi będzie dostąpić :D

Offline commelina

• Pr0
    • Skervesen
No dobra mądrale, wygadały się ? To tera ja. JEBNĄŁEM SIĘ  z rewersem główki, i jestem przygotowany na uwentualnośc konieczności zmiany, czyli zrobienia drugiego gryfu. To tyle odnośnie główki.
 Co do kwiatka każdy ma swoje gusta i jak Przemku Twój kojarzy mi sie ze stylem rokokokoko, którego nie pożądam, tak "aligatorowy" bez przepychu jest po prostu subtelny. Gitara ma tyle na sobie faktury i tego na czym można oko zawiesic, ze ta błyskotka była by, w moim mniemaniu, niczym kolejne świecidełko w uchu cyganki.
« Ostatnia zmiana: 04 Lut, 2012, 09:31:08 wysłana przez commelina »

Offline zz_top

• Gaduła
Kuźwa po co się wogóle odzywałem :-) Starego piernika nostalgia bierze jak inni fajne gitarki robią a od razu znadują sie ktosie co wyczuwają w tym jakies ukryte intencje :-D
Przemek Sułkowski
PAS Handmade Guitars

Offline oz

• Pr0
e tam spoko, takie komentarze zawsze się pojawiają i moim zdaniem dobrze, czekam zdjęcia całości
« Ostatnia zmiana: 04 Lut, 2012, 11:19:32 wysłana przez oz »

Offline Dmaligator

• Gaduła
Oglaszam wszem i wobec zadnych zmian nie bedzie. Gitarunia jest wymarzona i piekna. Nie wyobrazam sobie inaczej jak ta glowka w rewersie (kurna jak to do tego jeszcze extra brzmi). w wyobrazni zalozylem se gitare i popatrzylem sobie na nią i w zyciu nie pasuje mi w antyrewersie:).  Przeciez moje zycie to rewers od urodzenia jestem lewy.
Pozdrawiam wszyatkich Lewusów.
Lewusy wszystkich krajów łączcie sie:)
Kremówki są pycha!

Offline Amanita

• Pr0
  • na Trygława i Swaroga!
No dobra mądrale, wygadały się ? To tera ja. JEBNĄŁEM SIĘ  z rewersem główki, i jestem przygotowany na uwentualnośc konieczności zmiany, czyli zrobienia drugiego gryfu. To tyle odnośnie główki.
:bowdown:

Offline Dmaligator

• Gaduła
klękaj klękaj Amanita moze Jarek ci wybaczy i w przyszlosci ci wystruga kija nie w rewersie:)
Kremówki są pycha!

Offline commelina

• Pr0
    • Skervesen
Ja w tej sytuacji również przed moim przedmówcą :     :bowdown:

Jeno obawiam się w zaistniałej sytuacji, o stan watroby w niedalekiej przyszłości :D
Dzięki.

Bez litra nie padajdu :D

... Dobrze ze sygnaturkie zmieniłeś jakiś czas temu a nie dzisiaj :D
« Ostatnia zmiana: 04 Lut, 2012, 13:17:35 wysłana przez commelina »

Offline Amanita

• Pr0
  • na Trygława i Swaroga!
klękaj klękaj Amanita moze Jarek ci wybaczy i w przyszlosci ci wystruga kija nie w rewersie:)
man... jeszcze raz. nie mam problema z rewersem, wręcz mie się podobie. jak chodzi o mnie, to może mi headlessa wystrugać przez pomyłkę, jeśli będzie nakurwiał, to pokocham :D
byłem ino ciekaw, jak to się stało ;)
w Skervesenowych projektach fascynuje mnie obsesyjnie-kompulsywna dbałość od detale i nie mogę się doczekać, kiedy się skonfrontuję z jakimś w rzeczywistości. uwierz mi, gdyby Bacio se lajsnął Schectera, jak oryginalnie zamierzał, to bym tak nóżkami nie przebierał ;D

Offline wuj Bat

• Pr0
Szanowny przedmówca dał wielokrotne dowody s-paczenia gustu :D, niemniej pomysł gay party W SŁUPSKU wymazuje wszelkie jego winy! :). 3 lewe 8semki! Nawet reszta poznańskiej ekipy, z topowymy Ibami (pozdro więc dla Krzysztofa Ibisza! :D) i bicami - wielce pożądana! Jama jest, monopolowy blisko, ale połowa ekipy by była niepijąca, więc proponuję jeszcze zaprosić samego Twórcę, Jarka. To naprawdę da się!

Offline Dmaligator

• Gaduła
Przyjrzyjcie się główką tych gitar przecież one są w rewersie. Pewnie  Skerveseny :D
Mały | Duży
!

Posty połączone: 08 Lut, 2012, 14:57:49
Widziały tak wypolerowanego kwiatka i progi :)
Od razu mi się skojarzyło :D
pucharek Mały | Duży

Posty połączone: 09 Lut, 2012, 19:35:29
A tak wrzucę jedno.
« Ostatnia zmiana: 09 Lut, 2012, 19:35:30 wysłana przez Dmaligator »
Kremówki są pycha!