Maczos Bass Shop

Autor Wątek: Koncerty - wnioski PO  (Przeczytany 46688 razy)

Offline wuj Bat

• Pr0
  • Miszcz Wibrującej Pięści
Odp: Koncerty - wnioski PO
« Odpowiedź #270 09 Sty, 2012, 23:15:58 »
Kocham Was obu!
Cosmic Vagina Dentata Organ

http://wujciobat.soup.io/

Offline youshy

• Pr0
  • Gram dżez i muzykę dla gimnazjalistek.
    • Facebook
« Odpowiedź #271 09 Sty, 2012, 23:16:07 »
ja to tak jak powiedziałem, jak najszybciej muszę się zestawu bezprzewodowego dorobić, bo inaczej się kiedyś połamię..
Tak, lubię butikowe rzeczy. Majtki, skarpetki, gołe pięści, czerwone misie, kukurydziane fordy, pomarańcze...

"Zaczyna się zajebiście!" - Dexterek
"Badumtss" - Coin777

Offline Stivo2005

• Gaduła
  • Fanboy ENGL'a :D
« Odpowiedź #272 11 Sty, 2012, 13:48:40 »
Ja akurat nie mam fajnych fotek z moich gigów, gdy grałem na scenach wiecej, ale też się skakało, choć raczej lubiłem "ponapierdalać'" z publiką w mosh'u :)

Nigdy nie zapomnę mojego pierwszego koncertu w Złowtowie w Non-Stop, jako support dla 1125 i Lionheart. Kiedy dostałem przy pierwszym kawałku kopa w wiosło, to uznałem "Fuck it! Gigi są od napiedalania, a wiosło można kupić nowe" i się zaczęło.

A co do zestawu bez przewodowego, też trzeba pomyśleć nad jakimś sensownym, kiedyś w Poznaniu wyrwałem całe gniazdo Jack z MG i mało co się nie spierdzielił z kolumny 1960A :P
A Bit Down :D / Fuck it! Venom! Fuck it!

Offline Drevniak

• Pr0
  • I'm the black kozioł of your przeznaczenie
« Odpowiedź #273 15 Lut, 2012, 00:28:50 »
Visceral Bleeding - Disgust the Vile [2006] Mały | Duży

bierzcie przykład z tych panów a nie z pedalskich crabcorowych tańców i biegania w miejscu chuj wie po co, głębokie przysiady są dla 14letnich chłopców z niewykształconymi narządami rodnymi albo częściej z ich brakiem. Gibacie się jak pierdolone rezusy zamiast grać :P
"Kobiety tak mają ponieważ niedorozwój emocjonalny często idzie w parze z niedorozwojem intelektualnym. "

Offline Az

• Pr0
  • Spirit... Crusher...! || Alchemik Metalurg
« Odpowiedź #274 15 Lut, 2012, 00:32:23 »
Wszystko super, ale taki statyczny występ na koncercie jest nudny w chuj. Smutne ale prawdziwe, jak to śpiewała metalika.
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Djentelman : : .

Offline Drevniak

• Pr0
« Odpowiedź #275 15 Lut, 2012, 00:42:24 »
no jak się chodzi na koncerty żeby się pośmiać z grających albo się pokazać. jaki to ja jestem znafca tematu, to faktycznie można się zanudzić. Tylko na koncercie takiej kapeli nie miał byś czasu się patrzeć bo byś napierdalał, chyba że jesteś z tych zaangażowanych co podpierają ściany i nie rozumieją jak można jeść mięso :D
"Kobiety tak mają ponieważ niedorozwój emocjonalny często idzie w parze z niedorozwojem intelektualnym. "

Offline Az

• Pr0
« Odpowiedź #276 15 Lut, 2012, 01:02:25 »
WTF are you talking about :D sorry man, nie ogarniam Cię dziś.

Statyczne koncerty to nuda. Moim zdaniem. Ja osobiścię wolę na scenie się ruszać, przekazywać w ten sposób energię publiczności. Ty rozumiem robisz to tupiąc sobie nóżką rytm. Też git. :tak:
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Djentelman : : .

Offline Drevniak

• Pr0
« Odpowiedź #277 15 Lut, 2012, 01:17:44 »
nie ja napierdalam :D tupanie jest dla kobiet

chodziło mi o tą hardcorową manierę tuptania w miejscu, którą błaźnią się teraz artyści. Może źle się wyraziłem i dlatego you don't rozumieć :D

co to jest statyczny koncert? bo dla mnie to jest zbiorowisko ludzkie odbiorców którzy nie potrafią się bawić lub boją się że ktoś będzie na nich patrzył i oceniał. w takiej sytuacji pod sceną nic się nie dzieje i nie zmieni tego energiczny ruch sceniczny grających, bo albo chujowo grają albo publika to dzieci lekarzy, zaangażowane scenersy:D

Offline Az

• Pr0
« Odpowiedź #278 15 Lut, 2012, 01:26:18 »
no tupanie i skakanie w miejscu jest smieszne, owszem :D statyczny koncert = to, co pokazales w tym teledysku, bo to chyba teledysk

Offline Drevniak

• Pr0
« Odpowiedź #279 15 Lut, 2012, 11:52:37 »
nie dogadamy się :D ale looz wiem o co ci chodzi ale ty nie wiesz o co mi chodzi zostawmy to tak ;)

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #280 15 Lut, 2012, 11:58:13 »
"Nie" statycznym koncetą.

Offline commelina

• Pr0
    • Skervesen
« Odpowiedź #281 15 Lut, 2012, 13:56:20 »
Ja tam se wole usiąśc w konicie i przeczytac ksionzkie, a w tle nie muzyczka gra :P

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #282 15 Lut, 2012, 15:00:51 »
Ale trudniej podymać...

Offline youshy

• Pr0
    • Facebook
« Odpowiedź #283 21 Lut, 2012, 19:57:49 »
Skrobnąłem takie dla swojej kapeli, myślę, że komuś z was też może się przydać :)

Umieszczam w spoilerze, bo jest tego całkiem dużo.

Spoiler
« Ostatnia zmiana: 21 Lut, 2012, 22:35:49 wysłana przez youshy »
Tak, lubię butikowe rzeczy. Majtki, skarpetki, gołe pięści, czerwone misie, kukurydziane fordy, pomarańcze...

"Badumtss" - Coin777

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
« Odpowiedź #284 21 Lut, 2012, 21:09:49 »
muszę kupić bezprzewodełę :/

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
« Odpowiedź #285 21 Lut, 2012, 21:19:27 »
Co wyrwałeś z czego, lub o co na co się wyjebałeś?
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline Thoth

• Pr0
  • Chumanista :D
« Odpowiedź #286 21 Lut, 2012, 21:21:13 »
Ja zwykle uskuteczniam coś w tym stylu:

Amon Amarth - Runes to my Memory

:D
"tot Thohth ist tot" ~drozdu

Offline Dexterek

• Fanboy Mesy w niepomiętej kurtce
  • Pr0
  • Pan Mroku
« Odpowiedź #287 21 Lut, 2012, 21:48:34 »
Thoth: taniec synchroniczny jest passe na koncertach metalowych.
Don't stick with your girl - that is gay and lame.
Rape some sluts who worship Satans name!

Offline Thoth

• Pr0
  • Chumanista :D
« Odpowiedź #288 21 Lut, 2012, 21:58:50 »
Troche...

...ale i tak jest zajebiście :D
"tot Thohth ist tot" ~drozdu

Offline saurus

• Użytkownik
« Odpowiedź #289 21 Lut, 2012, 22:20:17 »
sa tacy co na koncertch gotuja rosół ...... stać ich..

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #290 21 Lut, 2012, 23:23:05 »
Thoth: taniec synchroniczny jest passe na koncertach metalowych.
Owszem, machanie gryfami w stylu wanhejlen-ajronmejden tak, ale kiedy taka Meszuga, czy inny Behemą idą w tany, to mam ciarki, mimo, że ogrzewanie mam akurat popłacone ;).

Offline Winged

• Gaduła
« Odpowiedź #291 22 Lut, 2012, 18:01:20 »
Mimika jest bardzo ważna, szeroki wachlarz różnych min urozmaica grę! Plus, wygląda to świetnie na zdjęciach, gdy nie jesteś mistrzem jednej miny, tylko co chwilę coś się dzieje. Tutaj podniesiesz brew, tu zmarszczysz nos i już jest ciekawiej.
Oglądając filmik z koncertu mało się nie udusiłem ze śmiechu patrząc na miny, jakie wyczyniałem za każdym razem, kiedy grałem w solówkach flażoletami. Więc spontaniczność spontanicznością, ale czasem trzeba nieco się przytrzymać w ryzach.
Nigdy, przenigdy nie odwracaj się do publiki tyłkiem. Nawet jeśli masz fajny tyłek. Ludzie nie przyszli oglądać Twoich pleców;
IMO jak między kawałkami przed nabiciem przejdziesz się do pieca zrobić sprzęgło, to nie ma w tym nic złego.

Offline youshy

• Pr0
    • Facebook
« Odpowiedź #292 22 Lut, 2012, 21:42:01 »
Mimika jest bardzo ważna, szeroki wachlarz różnych min urozmaica grę! Plus, wygląda to świetnie na zdjęciach, gdy nie jesteś mistrzem jednej miny, tylko co chwilę coś się dzieje. Tutaj podniesiesz brew, tu zmarszczysz nos i już jest ciekawiej.
Oglądając filmik z koncertu mało się nie udusiłem ze śmiechu patrząc na miny, jakie wyczyniałem za każdym razem, kiedy grałem w solówkach flażoletami. Więc spontaniczność spontanicznością, ale czasem trzeba nieco się przytrzymać w ryzach.

Wiesz co, ale śmiech = dobre uczucie, IMHO muzyka właśnie powinna wzbudzać takie uczucia, ja tam lubię widzieć, że nie mam ani jednego 'normalnego' zdjęcia z koncertu, z jakąś statyczną miną czy coś.

Nigdy, przenigdy nie odwracaj się do publiki tyłkiem. Nawet jeśli masz fajny tyłek. Ludzie nie przyszli oglądać Twoich pleców;
IMO jak między kawałkami przed nabiciem przejdziesz się do pieca zrobić sprzęgło, to nie ma w tym nic złego.

Wiadomo, że nie o to mi chodziło. Chodzi mi o to, że gitarzysta stoi przez 5 numerów tyłem do publiki, a basista przez cały koncert bokiem i patrzy się w kwity.

Wiecie co, w sumie miło, że czytacie te moje wypociny :)
« Ostatnia zmiana: 22 Lut, 2012, 21:49:37 wysłana przez youshy »

"Badumtss" - Coin777

Offline Winged

• Gaduła
« Odpowiedź #293 22 Lut, 2012, 22:08:34 »
Ale to tylko konkretnie przy flażoletach mi wchodziła taka mina. Zarzucę jutro może klatką z filmu. W każdym razie ta mina, to akurat nie była dobra sprawa.
Granie na basie stojąc cały koncert bokiem do publiczności jest zarezerwowane dla Johna Myunga ^^

Offline Az

• Pr0
« Odpowiedź #294 23 Lut, 2012, 00:41:29 »
Granie na basie stojąc cały koncert bokiem do publiczności jest zarezerwowane dla Johna Myunga ^^

człowiek widmo, niby jest a nigdzie go nie ma :D

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #295 23 Lut, 2012, 08:09:48 »

Oj, tak - warto złapać zloty środek, żeby szef klubu nie stał z wybranym 112 i zastanawiał się czy dzwonić, bo kolo na scenie ma jakiś atak (piję do siebie :D), albo przebicie w kablach.
Późniejsza analiza na trzeźwo koncertu  - FTW! :P

Offline commelina

• Pr0
    • Skervesen
« Odpowiedź #296 23 Lut, 2012, 08:51:14 »
No cóż a ja zaczynam się smiać jak kolesie ni stad ni z owąd zaczynaja napierdalać baniami nie przymierzając jak smigło helikoptera a graja tak ze płakac sie chce  , to chyba dla mnie najbardziej załosny widok niczym goły facet w skarpetkach i opuszczonych kalesonach.

Offline saurus

• Użytkownik
« Odpowiedź #297 23 Lut, 2012, 10:03:19 »
Wczoraj gralismy w Harendzie  ..maly klub generalnie nie ma szalu jak sie wchodzi do srodka -  ale akustyka bardzo pozytywnie mnie zaskoczyla.. drewniana podloga, malo odbic z sufitu - wszystko brzmieniowo sie zgadzalo  - duzy komfort gry - to jest mega wazne dodatkowo wrzeszczacy pod scena ludkowie tez zrobili swoje :) - na udany koncert jest wiele skladowych wliczajac pana akustyka  - ktory jak ma nastroj ta nas ukreci a jak nie ma to bedziemy na koncercie samym werblem stopa i basem, pana od swiatel ktory moze nam zrobic pankowo stroboskopowa impreze pana Gienka ..albo po porstu fajnie sie wpasowac z lampionami do tego co gramy..no i odsluch na scenie.. ta scena akurat sama dobrze gadala bo jest mala.. ale na koncertach od razu widac czy kapela sie slyszy czy nie, czasami zapominaja o to poprosci tylko od razy wlaczaja helikopter i napierdalaja  :D hahaha